Gå til innhold

Byggeprosessen

Drømmer du om å bygge hus? Vi viser deg byggeprosessens faser – fra første møte til nøkkelferdig hus.

Det begynner med din idé: X-Bo tegner, prosjekterer og bygger boligen basert på dine ønsker og behov. Slik er prosessen fra idé til ferdig bolig:

Finner du ikke den rette boligen på vår nettside?
Da tegner vi om boligen for deg, slik at den tilfredsstiller dine ønsker og behov. På vårt tegnekontor i Oslo sitter det sivilarkitekter med bred kompetanse, klar til å skreddersy din bolig for deg. 

Avtalen vil stå i forhold til oppdragets kompleksitet og det arbeid som blir utført, enten på timepris eller fastpris. Vi tilbyr en svært rimelig inngangsbillett til en unik, arkitekttegnet bolig som sikrer deg et maksimalt utbytte av din investering.

Avtalen gjøres direkte med din X-Bo leverandør som vil følge deg i hele prosessen. Klar for å bygge

Når boligen tilfredsstiller dine ønsker og behov, går man videre med å innhente priser hos aktuelle leverandører for ditt område. Forhandler setter sammen tilbud til deg, iht. til deres spesifikasjoner. 

1. Kontrakt

Tegninger og tilbud danner grunnlag for kontraktsinngåelse og vi benytter oss av Standard Norge og kan skrives med forbehold om f.eks. finansiering, godkjenning i kommunen osv. om det er ønskelig. 

2. Søknad

Når kontrakten er inngått, starter prosessen med å søke godkjenning for bygging i den aktuelle kommune. Det er en prosess som din X.Bo leverandør utfører (evt arkitekten). Når godkjenningen foreligger, starter selve byggingen og man kan glede seg over å se sin boligdrøm bli realisert!

3. bygging

Byggeprosessen følges opp av egen byggeleder som du har dialog med underveis i prosessen.
Byggetid varierer ut fra årstid, ferieavvikling og andre faktorer, men vi regner mellom 6-7 mnd. som en normal byggetid. Når boligen er ferdig vil det bli søkt om ferdigattest fra kommunen og det vil bli holdt en formell overlevering når den er klar. Du vil få informasjon om produkter og materialer i din bolig og hvordan du skal vedlikeholde disse. Du får digital tilgang til disse dokumentene. 

4. garanti og kontroll

Når du har bodd i boligen i ett år, vil vi ta kontakt for å avtale en kontroll for å se at alt fungerer som det skal.Bustadsoppføringslova § 12 – entreprenørens garanti 5% av kontraktsum gjeldene i 5 år fra overtakelse av bolig.

 

 

IMG_3136
Venezia_Zafir_Bianco
Toscana_Hvid_Kok
133-night1
iStock_000010206721_Large
Product feature